Afgelopen jaren heb ik opnieuw ontdekt wat vrijheid voor mij is. Niet omdat deze afgenomen is o.i.d. maar gewoon, omdat ik mij gerealiseerd heb dat vrijheid van binnenuit komt.

Voor mij is vrijheid een keuze. Een keuze hoe ik met situaties omga maar ook overgave, vertrouwen, meebewegen, spontaniteit, creativiteit, humor, doen, verbinding, en nog veel meer.
Ik heb eigenlijk maar één werkelijke “vijand” die mij in mijn vrijheid beperkt. Dat ben ik namelijk echt ZELF.
Ok ok ok laten we zeggen mijn “innerlijke criticus”. Deze innerlijke criticus brengt vooral angst met zich mee.
Een persoonlijke en collectieve angst. Dit stemmetje beperkt mij om te groeien, om te ontdekken en te ervaren wat mijn waarheid is.

Op mijn 30e wilde ik heel graag alleen reizen, op de bonnefooi naar Zuid-Amerika voor een paar maanden. Super enge gedachten vond ik dit. Ik weet nog dat ik 1000 redenen bedacht om het niet te doen: ‘Je kan toch niet als getrouwde vrouw alleen gaan reizen?’ ‘Je hebt een vaste baan, doe normaal!’ ‘Het is veel te gevaarlijk om als vrouw alleen te gaan reizen’ ‘Wat zal iedereen wel niet van mij denken?’ ‘Ik kan beter aan een carrière en kinderen denken, zoals iedereen!’ ‘Straks kan ik dit helemaal niet!’ Nou ja en nog veel meer….

Je begrijpt dus dat dit een heel vervelend stemmetje is en zover ik weet (bewust of onbewust) wel in iedereen aanwezig is.
Ik heb gekozen om ermee te leven, maar niet meer om ernaar te leven. Hierdoor kies ik bewust voor mijn VRIJHEID.

Precies 5 jaar geleden ben ik naar Zuid-Amerika gegaan, het was de beste beslissing EVER. Ik bleef zelfs een maand langer en heb ongelofelijke ervaringen gehad die ik nooit meer zal vergeten.

Vrijheid vind je in jezelf (zijn)!