Ongeveer zo’n 8 jaar geleden kwamen de paarden op mijn pad. Ik had me opgegeven voor een workshop over o.a. astrologie (waarvan ik de naam niet meer weet) en er zou ook iets met paarden zijn….
Het was in de middag dat we met de paarden gingen werken. Ik weet nog dat ik de bak instapte en even daar rondliep. Binnen 10 minuten kreeg ik helder door “jij gaat met paarden werken”. Zomaar uit het niets kreeg ik dit door. Het was een soort ‘WETEN’ net of iemand deze informatie zo in mijn hoofd had geplant. Op dat moment kwam een paard naar me toe en deed iets bij me. De coach, die dit begeleide, vroeg aan mij of ik iets dacht of iets door had gekregen op dat moment. Ik keek haar verbaasd aan en vroeg me af: hoe kan zij dit nou weten? Waarop ik antwoorde: “JA”. Vervolgens zei ze doodleuk: “het paard bevestigd nu wat jij doorkreeg”. WAT? HOE DAN?
Het was slechts het begin, want wat daarna volgde was (ook) erg indrukwekkend.
Dit was overigens niet de laatste keer dat ik richting de paarden werd geduwd. Ongeveer een klein jaartje later had ik bij iemand die aan voetenreflex deed een afspraak gemaakt. Uit het niets zei ze “ik zie paarden om je heen!”. Waardoor ze vroeg of ik met paarden ging werken. Wat? Jij ook al? Dacht ik. Ik moet je erbij vertellen dat ik toen nog helemaal niet met paarden bezig was. Ik was zowaar bezig om mijn opleiding als ‘natuurvoedingsadviseur’ af te ronden.
Er volgden meer van dit soort “toevalligheden” waardoor ik er niet meer omheen kon. Mijn weg naar de paarden begon hier, ik startte aan een opleiding ‘sjamanistisch coachen met paarden’. Toen ik met deze opleiding bezig was voelde ik me als een vis in het water. Het was net of een 6e, 7e en 8e zintuig in mij wakker werd gemaakt. Ik zag hoe ik hier mensen mee kon helpen en hoe dankbaar mensen waren met deze ervaring.
Ik heb jarenlang deze prachtige waardevolle coachings gegeven. Het was nooit hetzelfde. De combinatie van de paarden en mijn holistische kijk op wat er op dat moment gebeurde maakte dat er waardevolle inzichten verkregen werden in een persoonlijke vraagstuk. Deze ervaring heeft mij veel gebracht en heeft me geleerd hoe ik volledig in verbinding kan staan met mijn intuïtie bij het begeleiden van mensen.