11/02/2018

Planning

Datum:
Tijd:

Segmenten:

  • LOCATIE: WAKKER BEWUST
  • Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar
  • PRIJS: 10.-pp

Introductie workshop “Theater van de geest”

THEATER VAN DE GEEST

Heb je wel eens om je heen gekeken en heb je dan wel eens afgevraagd, het leven lijkt allemaal soms één groot toneel?  

Iedereen speelt een rol in zijn/haar leven. Vaak denken wij dan ook echt dat wij deze rol zijn en gaan dan ons hiermee identificeren. Gevolg kan zijn dat wij deze rol veel te serieus gaan nemen, het kan zijn dat het veiligheid biedt en dat we vervolgens bang worden om deze rol kwijt te raken. Hierdoor kan je jezelf beperken in je groei en kan als gevolg hebben dat je (vaak onbewust) nog harder je best gaat doen om controle te willen houden over de rol die je hebt aangenomen en dat kan veel stress geven.  

Wij als mensen spelen vaak een hoge of een lage status(dominant en onderdanig) Dit is een mooi gegeven om zo verschillende factoren van het leven zoals emoties te ervaren en om uiteindelijk meer als gelijkwaardige (gelijke status) met elkaar om te gaan. Maar in praktijk zitten we vaak vast waardoor we als eerste maar een soort rol leren spelen met een bijhorende status. Het ontstaan van een vaste rol is vaak beïnvloed door je opvoeders, omgeving waar je opgegroeid bent en door wat je mee hebt gemaakt in je leven. 

Bij deze workshop ga ik je vooral bewust maken van jouw rol en hoe je kan spelen met andere rollen. Je leert bewust naar jezelf te kijken welke rol jij hebt in de maatschappij maar ook leer je gewenste eigenschappen toe te passen in je dagelijkse leven.  

Vanaf kinds af aan observeerde ik mensen en vond het geweldig om mezelf in bepaalde rollen te plaatsen om te ervaren hoe dat voelde! Jacqueline Moleres Morales