Systeemopstellingen

Wil je meer inzichten over jouw rol in het leven? Ben je klaar om weer meer te gaan groeien en weer vooruit te kunnen? Sta je op het punt om keuzes te maken in jouw leven en zou je hierover meer duidelijk over willen? Zou je bepaalde situaties willen veranderen en je wilt daar meer inzichten over krijgen? Kortom wil je jezelf weer een beetje leren kennen? Dan is dit zeker wat voor jou.

Alles is een systeem, wat je ook doet en waar je ook bent. Zodra jij bewust bent van jouw rol in het systeem zal je ook beter begrijpen wat je aantrekt in jouw leven.

Een systeemopstelling is een hele mooie en krachtige manier om zelf even uit het desbetreffende systeem/ situatie te stappen. Zo kan je makkelijker de meestal diepliggende situatie(s) zien. Soms als we zelf ergens middenin staan kunnen we heel slecht overzicht houden en beginnen we vaak te focussen op één punt waardoor we niet meer kunnen zien wat daar werkelijk achter zit. We beginnen dan te handelen met het hoofd waardoor vaak veel angsten tevoorschijn komen. Dit staat recht tegenover wat je als persoon echt wilt en nodig hebt.

Sta je op het punt om bepaalde keuzes te maken en wil je daar meer duidelijkheid over, dan kunnen we dit uitzetten in een systeemopstelling.

Een systeemopstelling kan je heel veel informatie brengen en bevestiging geven. Vaak gebruik ik deze methodiek wanneer iemand voor bepaalde keuzes staat of daar meer helderheid over wilt hebben.

Een systeemopstelling kan gaan over familie (familieopstelling), werk, school, relaties, situaties, hooggevoeligheid, vragen waar je mee rond loopt, wat jou in beweging kan brengen en nog veel meer.

In een systeemopstelling zal een deelnemer een vraagstuk inbrengen waar hij of zij helderheid over wilt krijgen.  De andere deelnemers worden uitgekozen als ‘representant’, een rol/positie die jou als persoon een ander perspectief kan geven m.b.t. tot jezelf. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers.

Wat kan je verwachten:

  • Een ervaring die vaak als ‘indrukwekkend’ wordt ervaren.
  • Veel inzichten in de situatie.
  • Je leert verschillende perspectieven te zien zodat jouw kennis en inzicht verbreed kan worden.
  • Als je wilt kan je zelf een vraag inzetten.
  • Je maakt kennis om anders waar te nemen.
  • Een halve dag vol, waar je vooral zelf gaat ondernemen en ervaren.
  • Je helpt niet alleen jezelf maar gelijk ook de ander.
  • Koffie, thee en wat lekkers.

Al jaren ben ik bezig met deze methodiek en elke keer blijf ik mij verwonderen over deze manier van werken. Het is zo krachtig en het haalt zoveel meer uit dan iemand zich soms kan voorstellen. Hoe mooi zou het zijn als ik dit ook met jou zou kunnen delen?

HOUD DE AGENDA IN DE GATEN VOOR DE EERSTVOLGENDE SYSTEEMOPSTELLING. JE KAN OOK AANMELDEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF OF LIKE MIJN FACEBOOKPAGINA.