Familieopstellingen en of Systeemopstellingen

Familieopstelling / Systeemopstelling: 

 “WAUW wat bijzonder is dit zeg! Een van de meest bijzondere ervaringen die ik heb gehad”

Dit is een van de veel voorkomende reacties die ik krijg wanneer iemand mee heeft gedaan aan een systeemopstelling.  

Toen ik hiermee begon wist ik gelijk “JA” te zeggen tegen deze methodiek, want dit is een hele mooie en magische manier om echt inzichten te brengen. Ik hoop daarom met zoveel mogelijk mensen dit te mogen delen om te laten zien hoe mooi en bijzonder een systeemopstelling is. 

Een systeemopstelling kan over alles gaan. Een paar voorbeelden/themas zijn: werk, familie, relaties (vrienden of partners), je lichaam, dieren, bedrijven etc.  

Het is een hele mooie en krachtige manier om zelf even uit het desbetreffende systeem/ situatie te stappen. Zo kan je makkelijker de meestal diepliggende situatie zien. Als we zelf soms ergens middenin staan kunnen we heel slecht overzicht houden en beginnen we vaak te focussen op één punt (probleem) waardoor we niet meer kunnen zien wat daar werkelijk achter zit. Kortom een systeemopstelling is een zeer interessante manier om te ervaren hoe je vanuit een ander perspectief kan leren zien naar bepaalde situaties in je leven. 

Wat is jouw rol, jouw positie, jouw kleur en jouw functie in het leven?

Bij een systeemopstelling heeft een deelnemer een vraag die hij/zij in wil brengen, waar hij of zij (meer) helderheid over wil krijgen.  De andere deelnemers worden uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers. De rol van de representanten is even belangrijk voor de vraagsteller als voor de representanten zelf. Dus mocht je zelf geen vraag in willen brengen, maar je wilt het wel meemaken, dan zou je natuurlijk altijd als representant mee kunnen doen. 

Mocht je vragen hebben of je wil je meer weten, dan kan je altijd contact opnemen met mij en ik informeer je graag verder.

Details:

E-mail info@jacquelinemoleresmorales.com Categorie Workshops

Segmenten:

  • Nieuw datum volgt nog